מרבדי ירוק קסומים, נהרות זורמים, מפלים שוצפים, הרים אפופי מסתורין ועמקים חינניים חוברים לקצב חיים איטי, נינוח ואחר ומתמזגים יחד לתפאורה המושלמת לטיול בלתי נשכח: צפון הודו. השילוב הבלתי אפשרי בין משטחים מדבריים צחיחים לאגמי תכלת זוהרים, החיוך הנצחי של המקומיים, התמימות ההודית, המהווה, במקרים רבים, מסווה מתוחכם בלבד, ושאר המאפיינים הרחוקים מההוויה הישראלית כמרחק תל אביב מדלהי, הופכים את הסיור בצפון הודו לחוויה שתרצו תמיד לחוות שוב.

 

צפון הודו – האטרקציות שאסור לפספס:

 

דרמסלה:

דרמסלה היא עיר טיבטית טיפוסית ואפרורית משהו הממוקמת לרגלי ההר ומתפקדת על תקן של מרכז עירוני לתושבים המקומיים. בהתחשב בהיצע התיירותי הדל של דרמסלה, היא משמשת לרוב כנקודת מוצא בלבד, ותרמילאים יעדיפו שלא להשתהות בעיר שאיננה אטרקטיבית דיה ויבחרו להעפיל במעלה ההר אל העיירות התיירותיות כמו מקלוד גאנג’, הממוקמת מעל דרמסלה, ומהווה מוקד משיכה למטיילים ישראלים בהרכב משפחתי הנהנים משלל האפשרויות שיש לעיירה להציע, החל בחנויות לכל מטרה וכלה בשווקים ססגוניים כמיטב המסורת.

טיול לצפון הודו - חוויה בלתי נשכחת

 

גבוה יותר במעלה ההר ובמרחק של כחמש עשרה דקות הליכה ממקלוד גאנג’, ממוקם הכפר באגסו, החביב על התרמילאים ומציע שלל גסטהאוסים, מסעדות וחנויות.

אבל מי שמחפש שקט אמתי, נטול המולה עירונית הודית ססגונית מדי ורחוק מההמוניות המאפיינת את היעדים התיירותיים הפופולאריים בהודו, ובעיקר, מי שמעדיף שלא לראות יותר מדי ישראלים מול העיניים, ימצא את מבוקשו בדרמקוט, הכפר הגבוה ביותר במעלה ההר, המהווה יעד מועדף על תרמילאים רציניים שמוצאים בו את הגשמת חלומו של כל תרמילאי: אוויר הרים צלול, עננים במרחק נגיעה, מפלים מתנפצים, אוכלוסייה חייכנית, מגוון גסטהאוסים שקטים ומזמינים, מסעדות, בתי קפה, פיצריות ואפילו בית חב”ד בו תוכלו להרגיש בבית, גם אם הגעתם לדרמקוט במטרה להתנתק.

שלל קורסים במגוון תחומי ידע עומדים לרשותכם בדרמקוט לניצול זמן מקסימלי, אבל גם בלעדיהם, תיהנו מכל רגע.

מידע נוסף על דרמסלה

 

מנאלי

העיר מנאלי ממוקמת במדינת הימאצ’ל פראדש, בגובה של קרוב ל- 2,000 מטרים מעל גבי רכס הרי ההימלאיה המפורסם. לאורכה של העיר זורם נהר ה – Beas המגיע מההרים ומוסיף לעיר נופך פסטורלי חינני. העיר מחולקת לעיר העתיקה ולעיר החדשה.

 

העיר העתיקה, אשר שימשה במשך מאות שנים כעורק מסחרי מרכזי בין לדאק לבין עמק קולו, היא המועדפת על התיירים המוצאים בה תשתית שירותי תיירות נוחה הכוללת גסטהאוסים, חנויות, מסעדות, אווירה הינדית אותנטית וכל מה שתייר זקוק לו במטרה ליהנות באמת.

 

חלקה החדש של העיר, לעומת זאת, שהינו מודרני יחסית, עדכני יותר ומשדר אווירה אירופאית משהו, מלהיב בעיקר את המקומיים ואינו משופע בתיירות חוץ. בין שני חלקי העיר ממוקם יער הנושא גם הוא את שם העיר ומציע חוויה ירוקה ומומלצת ללא תשלום.

 

אם תרצו לתפוס שקט ושלווה של ממש, תוכלו להמשיך אל הכפר השלו ושישט (Vashisht), שכמו לקוח מאגדה ציורית. בהתחשב בכך שחלקם הגדול של התיירים מעדיף את מנאלי כיעד ללינה, תמצאו בוושישט שלווה אמתית ונטולת המוניות תיירותית אופיינית.

 

ואגב, גם אם במוצהר הגעתם כדי לנוח, אל תחמיצו את שלל ההזדמנויות הספורטיביות – מאתגרות של מנאלי. צניחה חופשית, טרקים, טיפוס צוקים ועוד, הם רק חלק מההיצע המאתגר המזמין אתכם לחדש את מאגרי האדרנלין שלכם בתוך גלויית נוף מדהימה ובלתי נשכחת.


ג’אמו וקשמיר (Jammu and Kashmir)

מדינת ג’אמו וקשמיר (Jammu and Kashmir) ממוקמת בצפונה הרחוק של הודו ונופיה הדרמטיים עוצרי נשימה.

 

עם נוכחותם המודגשת של הרי ההימלאיה, תמצאו כאן אין סוף אפשרויות לטיול ולחוויה מרגשת.

 

החיסרון היחיד של האזור, למרבה הצער, הוא דווקא הבטיחות. הגעה לקשמיר איננה מומלצת על ידי המטה ללוחמה בטרור, אם כי תמצאו כאן ישראלים רבים שלא יכלו להחמיץ את הטיול באזור המציע את הגשמת חלומו המושלמת של כל תרמילאי ממוצע בחוויה מסעירה אחת שלא תשכחו לעולם.

 

אם תבחרו להגיע לעיר הבירה של קשמיר, סרינגר, תוכלו ללון בבתי הסירה המפורסמים שעל גדות אגם דאל ולצאת למגוון מסלולים בטבע החלומי החופף על האזור מכל צד.

מסגדים ב בנהר ג'לום בסרינגר קשמיר

 

פנינה ייחודית אחרת המשתייכת לחבל ארץ זה היא חבל לדאק.

חבל ארץ זה נחשב ליעד תיירותי פופולארי המאופיין במנזרים תלויים המתכתבים עם תוואי הנוף הצחיח, והדרך המפרכת שיהיה עליכם לצלוח במטרה להגיע אליו, העוברת במעבר ההרים הגבוה ביותר על פני הגלובוס, מצדיקה את המאמץ והרבה מעבר.

 

בירתו של חבל לאדק, העיר לה (Leh), מהווה נקודת מוצא אידיאלית לטיולים קסומים אל עמק נוברה, שהדרך אליו עוברת בכביש הגבוה בעולם ואשר היווה בעבר חלק אינטגרלי מדרך המשי, אל אגם פנגונג הזוהר בגווני תכלת חלומיים ועוד.

 

 

עמק פרוואטי

עמק פרוואטי ממוקם גם הוא במדינת הימצ’אל פראדש, שלוש שעות נסיעה בלבד מהעיר מנאלי.

 

העיירה הדומיננטית באזור היא קאסול, בה תמצאו את בית חב”ד ושלל מאפיינים ישראליים שיעניקו לכם תחושה חמה של בית.

 

אבל בהתחשב בעובדה שהרחקתם עד הודו במטרה להתנתק קצת מהעצבנות הישראלית, אל תשתהו בעיירה יתר על המידה והתחילו לחקור את עמק פרוואטי האותנטי שיהלך עליכם קסמים ומחכה לכם בכפרים הציוריים והזעירים הסובבים את העיירה קאסול.

 

פולגה, טוש, קטאלגה, קלגה, מלאנה, מטאורה וגרהאן אולי דומים זה לזה, אך לא מומלץ לדלג על אחד מהם ולהניח לשלווה לתפוס אתכם מכל כיוון אפשרי. ואם אתם בכושר – אל תוותרו על טרק הקיריגנגה שישלים את החוויה וישדרג אותה לפסגות אחרות.

 

חלק ניכר מקסמו של האזור נעוץ בעובדה שמרבית הכפרים אינם נגישים לכלי רכב. כך, נשמרת האווירה הייחודית עם השלווה החלומית ומינימום זיהום האוויר ברקע, כשיערות ופסגות הרים עטויות שלג צח ניבטים מכל עבר.

 

עם מינימום אקשן, מבחר מצומצם של מסעדות והיצע מינימלי של חנויות, הדבר היחיד שתמצאו כאן במנות גדושות הוא שלווה.

 

לכן, מומלץ להגיע לעמק בנקודת הזמן המתאימה בלו”ז שלכם, כשאתם שבעים מההמולה ההודית הבלתי פוסקת, מהשווקים הססגוניים, מהרעש, מהלכלוך ומהתחבורה המיושנת וזקוקים להפוגה אמתית שתאפשר לכם לצבור כוח, להטעין מחדש את האנרגיות ולהמשיך בדרככם רעננים מאי פעם.

 

 

שימלה

שימלה, בירתה של מדינת הימאצ’ל פראדש, ממוקמת כאלפיים מטרים מעל לפני הים ויושבת על חלק יחסית נמוך ברכס הרי ההימלאיה.

 

העיר עירונית יחסית, אם כי אינה רועשת במיוחד, ובגדול, היא נחשבת לעיר האירופאית ביותר בהודו, מה שבא לידי ביטוי באופי הבנייה ובאווירה הכללית. סגנונה האירופאי של העיר, אגב, מקורי לחלוטין, שכן היא נבנתה על ידי הבריטים בימי הקולוניאליזם הבריטי באזור, והודות לנינוח האירופאי משהו שהיא משדרת, היא נחשבת ליעד התיירותי המוצהר המועדף על המקומיים בסביבה.

 

הטופוגרפיה המורכבת של שימלה, הבנויה מעל גביו של רכס הרים בעל שיפוע דרמטי למדי, אחראית לעובדה שבעיר, עם היותה אירופה ההודית בעיני רבים, ריקשות הן עניין נדיר למדי ונדרשים כושר גופני טוב, יכולת התמדה ונחישות במטרה לצלוח את הבילוי בתחומיה וליהנות ממנו. כאן הולכים ברגל, והרבה, ואם אתם מתקשים להתמודד עם המשא האישי שלכם בהליכה רגלית, ממש לשם כך עומדים לימינכם סבלים שיובילו עבורכם את המזוודות עד למלון בתעריף סביר למדי, שגם עליו ניתן להתמקח.

 

המדרחוב בעיר אירופאי למדי, אך את הרושם הכבד והמעודן מנפצים בקלות שווקים קטנים אבל ססגוניים ותוססים כמיטב המסורת ההודית. ואגב, שימלה משמשת גם כנקודה העירונית האחרונה בדרך לעמקים ספיטי וקינור וממוקמים בה המשרדים הממשלתיים הרלוונטיים בהם תוכלו להנפיק אישור כניסה אל עמק ספיטי.

 

עמק ספיטי ועמק קינור

ממלכת הניגודים של עמק ספיטי ועמק קינור הופכת את הטיול לחוויית טבע במיטבה, וגם אם כבר חוויתם גלויות טבע חלומיות רבות בהודו, הניגוד המהמם בין עמק ספיטי המדברי וההררי לבין עמק קינור הצבוע בירוק חי ועז, יניע מיתר גם בלב התרמילאים הקשוחים ביותר שכבר ראו וחוו הכל. המסע בין העמקים אורך כעשרה ימים, אם אתם מצוידים בג’יפ המתמודד כהלכה עם התוואי הפראי, ולגמרי לא מומלץ להחמיץ אותה.

 

אם אתם מעוניינים לצאת למסע הכולל את שני העמקים יחד, יהיה עליכם להוציא אישור מעבר אותו ניתן להנפיק במשרדים הממשלתיים שבעיירת הבירה של עמק ספיטי – קאזה. כאמור, ניתן להנפיק את האישור גם בשימלה.

 

ואם כבר עמק ספיטי, אל תחמיצו את אגם צ’אנדרה טאל, המתנוסס בלבו של רכס הרי ההימלאיה בגובה מדהים של 4,300 מטרים מעל פני הים ומהווה תחנת מעבר אידיאלית בדרך לעמק קינור, הן בזכות האגם עצמו והן בזכות גלויות הנוף המדהימות המקיפות אותו מכל כיוון אפשרי.

 

 

דלהי

דלהי מהווה, אמנם תחנת מוצא טבעית לטיולים בצפון הודו, אך כתחנה הראשונה בדרך, היא מסיבית, אינטנסיבית והודית מדי עבור הישראלים הנוחתים בעיר וממהרים לנטוש אותה ולהרחיק לאזורים נינוחים יותר ואגרסיביים פחות שיספקו להם מעבר שפוי יותר ומהמם פחות מהעולם המערבי לקצב ההודי.

 

עם זאת, אין כל ספק שמדובר בהחמצה. בירה זו, הממזגת תזזית מודרנית עם סממנים מוסלמיים עתיקים, הינה מרכז בעל חשיבות כלכלית, פוליטית ותעשייתית, וכעיר המהווה בית לשמונה עשר מיליון תושבים, מומלץ שלא לסמן עליה איקס מידי. אם לא בראשית הטיול, העניקו לה, אם תוכלו, הזדמנות בסיומו של המסע והקדישו לסיור בדלהי יום אחד לכל הפחות.

 

כישראלים, אמרתם דלהי, אמרתם מיין באזאר. כל תרמילאי מתחיל מודע לשפע הגסטהאוסים הקיימים באזור ומציעים את שירותיהם בתעריפים ידידותיים למדי. עם המולה אופיינית של ריקשות, חנויות הומות, בליל שפות מכל העולם והרבה עברית בכל פינה, תרגישו כאן יחסית בבית. אבל אם תרצו להכיר את דלהי האמתית, אל תניחו לעצמכם להסתגר באזור הנוחות של המיין באזאר וצאו לתור את העיר ולחוש את הקצב הפועם שלה באופן בלתי אמצעי.

 

בעיר תמצאו אתרים מרשימים כמו קוטאב מינאר (Qutub Minar) – מגדל ניצחון גבוה דמוי חרוט המהווה סמל לכיבושה האסלאמי של העיר ואשר מאחוריו עומד קוטאב-אול-דין שהקים אותו כאות ניצחון על תבוסתה של הממלכה ההינדית האחרונה בעיר. חמש קומותיו של המגדל, העשויות אבן חול אדומה משולבת בשיש, יוצרות מראה מרשים בהחלט, והמגדל, המתנשא לגובה 73 מטרים, מעניק למבקרים חוויה היסטורית – ארכיאולוגית אותנטית במיוחד.

 

נקודה מומלצת נוספת בדלהי היא אזור צ’אנדני צ’וק, המורכב מאוסף חינני של סמטאות סבוכות שנהגי ריקשה מיומנים צולחים בקלילות. עם אין ספור חנויות טקסטיל ססגוניות, המולת רוכלים וקצב אופייני, תוכלו לקלף את התדמית המאיימת משהו של דלהי בעיני הישראלי הממוצע, להכיר את דלהי האמתית לעומק ולהוסיף עיר נוספת אל יומן המסע שלכם, מבלי להרחיק נדוד, כי, ככל הנראה, תגיעו לדלהי בכל מקרה בדרככם לצפון הודו.

 

כפי שודאי הבנתם, טיול לצפון הודו הוא טיול עם חוויות אדירות ומורכב מחשיפה לתרבויות, לנופים מדהימים ולחוויה בלתי נשכחת ואני מאחלים גם לכם להגיע לאזור המדהים והבלתי נשכח הזה.

 

נציין בקצרה את נושא הויזה להודו – שגרירות הודו אינה מטפלת בעצמה בבקשות הויזה בעצמה ותוכלו להוציא את הויזה אונליין או דרך חברת ש.מ אשרות – כל הפרטים כאן.

 

יש לכם שאלות? נשמח לסייע עם שירות יוצא דופן ועם חיוך 058-78-18-592.