אזור דרום הודו ממוקם בין שני אוקיינוסים המהווים מקור לחלק נכבד מקסמיה. שקיעות ססגוניות, חופים מדהימים, עצי קוקוס בשרניים ותרבות צבעונית הם רק חלק מתמונת הנוף המופלאה של דרום הודו. הנטייה הישראלית לבכר את צפון הודו על פני דרומה בהחלט קיימת, אם כי כיום, בניגוד לעבר, דרום הודו הולכת וצוברת פופולאריות גם בקרב המטיילים הישראליים שהינם אמיצים דיים ומחפשים את הכיוון הפחות נדוש והיותר מרגש בטיול.

דרום הודו: גלו את המקומות שאסור לפספס

דרום הודו: גלו את המקומות שאסור לפספס

מתכננים טיול להודו? דרום הודו מחכה לכם!

עם מנעד ססגוני ואחר של נופים, אוויר ואווירה שיסחפו אתכם הרחק ויתמזגו יחד לחופשה החלומית עליה חלמתם מאז ומתמיד. קו החוף המערבי של הודו, המהווה מוקד משיכה אטרקטיבי למטיילים, מציע גלויות נוף קסומות עם שלווה ממכרת, ובגדול, הקצב בדרום נינוח וחופשי יותר בהשוואה לאופייה של צפון הודו.

מעבר לכך, מגוון האטרקציות הרחב שצופנת בחובה דרום הודו מסתיר מאחוריו עוד אין ספור פניני נוף חלומיות שטרם הפכו למתויירות ומחכות רק לכם. ובקיצור – עם אקלים חמים ומזמין, עם פירות טרופיים עסיסיים ועם שלווה בלי נתפסת המנוגדת לחלוטין להוויה הישראלית העצבנית, הלחוצה וקצרת הרוח, מחכה לכם חופשה שלא תשכחו לעולם ותרצו תמיד לחוות שוב.

 

מהרשטרה

מהרשטרה נחשבת למדינה הגדולה ביותר בדרום הודו, ויש המשייכים אותה למרכז הודו. בירת המדינה היא העיר הידועה מומביי, המהווה את נקודת הפתיחה של ישראלים רבים על אדמת הודו, היות וטיסות אל על להודו נוחתות בעיר.

 

בזארים שוקקים, שקיעות מדהימות ב- Marine Drive על הים הערבי, מוזיאון גנדי המנציח את מורשתו של המנהיג האגדי, שלל פארקים ירוקים ואגמים מזמינים, שער הודו  המפואר המסמל את העיר, המכבסה הגדולה בה אלפי הודים נוהגים לכבס את בגדיהם ומסגד חאג’י עלי, הממוקם על אי זעיר ופתוח למבקרים רק בעתות שפל, הם רק חלק משפעת האטרקציות שמציעה מומביי למטייל.

לא הרחק ממומביי, במרחק כשעה אחת נסיעה בלבד, תמצאו את Sanjay Gandhi – פארק לאומי עשיר המשלב יונקים, בעלי כנף וצומח לעולם פסטורלי ומרתק שיעניק לכם הפוגה קלה משאון העיר.

 

אחד המאפיינים הבולטים ביותר של מומביי היא הניגודיות הקוטבית בין העושר, שהינו בעל נוכחות בולטת בעיר שהייתה לערש תעשיית הסרטים הבוליוודית, לבין שכונות עוני ומצוקה מחרידות. תיירים יתרכזו לרוב ברובע קולאבה (Colaba), שכן שאר חלקי העיר חסרים את תשתיות התיירות המתאימות לתייר המערבי הממוצע.

 

עיר בולטת אחרת במדינת מהרשטרה היא העיר פונה, הידועה בזכות היותה מרכזו של הגורו אושו. כבירת החינוך של המדינה, תמצאו בה קרוב לעשר אוניברסיטאות ויותר ממאה מוסדות חינוך. בפונה תמצאו גם את מרכז ההנצחה המרתק למורשתו של המנהיג גנדי הממוקם במתחם ארמוןAga Khan Palace, אשר בו נכלא גנדי לאחר שקרא לבריטים לצאת מהודו. במרכז תוכלו לצפות בפריטים אישיים שונים של גנדי ולשאוב השראה ממנהיגותו הסוחפת.

 

במדינת מהרשטרה תמצאו גם נקודה יהודית נדירה למדי בדמות הקהילה היהודית “בני ישראל” שמאחוריה היסטוריה מפוארת, אך כיום, מונה רק כחמשת אלפים נפש ונחשבת למרכז היהודי הגדול בהודו. חלק מבני הקהילה עלו לישראל וניתן למצוא אותם מרוכזים ברחבי המרכז והדרום בערים כמו ירוחם, דימונה, באר שבע, אשדוד, לוד ורמלה.

 

 

קרלה

שילוב מטריף חושים של חופים זהובים, שמורות טבע רחבות ידיים, רכס הרים נישאים, תעלות שיזכירו לכם את אירופה, בעלי חיים מגוונים, כפרים ססגוניים ושדות תה אין סופיים, חוברים יחד לקסם טרופי מיוחד במינו שהופך את קרלה לאחד היעדים היותר פופולאריים בדרומה של הודו, ולגמרי בצדק.

 

האקזוטיות המודגשת של קרלה היא זו שאחראית, ככל הנראה, על הביוגרפיה הסוערת של העיר, אשר היוותה מוקד התעניינות לעמים שונים במהלך ההיסטוריה ונכבשה פעם אחר פעם על ידי הרומאים, הסינים, הערבים והאנגלים. גם עדויות למורשת הפורטוגזית תמצאו בקרלה שעד היום מנופפת בגאווה בעובדה שוואסקו דה גאמה הפורטוגזי הגיע עד אליה בשנת 1498.

 

קרלה היא מדינה ידידותית לתייר, בעלת תשתיות תיירות מפותחות באופן ניכר לעומת מקומות אחרים בהודו, כך שתיירים ישראלים מפונקים, מאלה שהודו האותנטית מחוספסת מדי בשבילם, ימצאו בה כר נרחב לחוויה תיירותית מושלמת.

 

אם אתם בהודו אבל מתגעגעים לאירופה, קרלה ממתינה לכם עם תעלות חלומיות המהוות את אחד מנתיבי התחבורה הפופולאריים במדינה. מסלולי התעלות (backwaters) משתרעים מהעיר Alleppey ועד לדרום המדינה ומציעים חוויית שיט מענגת וארוכה הנפרשת על פני 8 שעות. אם שמונה שעות על פני המים הן יותר מדי בשבילכם, תוכלו לעשות חצי מהמסלול בשייט ולהמשיך באוטובוס. דרך אחרת לתייר את קו החוף של קרלה היא באמצעות רכבת העוצרת במספר תחנות מרכזיות לאורך המסלול. כמובן, תמיד תוכלו לבחור בחלופה של טוסטוס ולעשות את זה בקצב ובסגנון שלכם.

 

רצועת החוף הקסומה של קרלה מזמינה מנוחה אין סופית מול הגלים, מחד, אך מציעה בנקודות מסוימות, בייחוד באזור ורקלה, גם היצע אטרקטיבי של פעילויות, החל בשחייה וכלה בסיורים באזור מעל גבי טוסטוסים. אחד הסמלים היותר מזוהים עם קרלה הוא עיסוי איורוודי, המוצע כחלק בלתי נפרד מכל חבילת נופש במדינה ומוסיף להילה האקזוטית שלה.

 

אם ספורט מים מצית את דמיונכם ואם אתם מחפשים את הנקודות הפחות מתויירות והפחות המוניות, אל תוותרו על גיחה לארכיפלג Lakshadweep המורכב מ – 39 איים שאינם עמוסים יתר על המידה ומספקים חוויה יוצאת דופן לתיירים. על מנת להיכנס אל האיים, תצטרכו להשיג אישור כניסה אותו ניתן להנפיק בקוצ’ין, והשהייה שם, אגב, יקרה יחסית ליעדים אחרים ברחבי הודו, למרות שתשתיות התיירות בארכיפלג אינן מן המפותחות.

 

אם תבחרו להמשיך מזרחה, תגיעו לעיירה מונאר, הממוקמת בגובה 1,500 מטרים מעל פני הים ומציעה אקלים נעים יחסית ונוף מטריף של מטעי תה בדמות מרבדי ענק צבועים בירוק. מומלץ להקדיש יום אחד לפחות לסיור בין האגמים והמפלים המדהימים בסביבה ולחוות את מונאר לעומק.

 

 

קרנטקה

קרנטקה היא ארץ הניגודים הבלתי אפשריים ותמצאו בה קוקטייל מרהיב אך מסחרר של עבר והווה. שמורות טבע ענקיות, ג’ונגלים, חופים קסומים, פילים ושרידים ארכיאולוגיים מרשימים לצד תזזית מערבית לכל דבר, מרכזי קניות נוצצים ותעשיית הייטק מפותחת.

 

בירת המדינה, בנגלור, מרכזת בתוכה תעשיית הייטק מפותחת ותמצאו בה מרכזי קניות וקניונים ברמה מערבית לחלוטין לצד גנים בוטניים ופארקים ירוקים. אז אם הודו כבדה עליכם ואתם מוצאים את עצמכם מתגעגעים בסתר לחוויית שופינג מערבית סטנדרטית, פסק זמן בבנגלור יספק לכם את ההפוגה הנדרשת ויאפשר לכם להרגיש כמעט בבית, גם בהודו.

 

נקודה מומלצת אחרת ברחבי קרנטקה היא העיר האמפי, שגלויות הנוף החלומיות שלה, המנוקדות בשדות אורז ותה מוריקים, עושות את זה לתיירים רבים שמוצאים בה שלווה ורוגע מעולם אחר.

זאת ועוד, הודות לעתיקות המרשימות שהיא עשירה בהן, זכתה העיר האמפי לתואר כאתר מורשת עולמי.

במרכז העיר עובר נהר המהווה חלק מרכזי בחיי התושבים וסלעי גרניט עתיקים בשלל צורות ודגלים משלימים את אווירת המסתורין.

המקדש המפורסם בעיר הוא מקדש הקופים. היזהרו מהקופים ושמרו על חפציכם ביתר זהירות. בדרום העיר תמצאו את השוק המקומי ותפגשו גם הרבה ישראלים, כך שאם הגעתם להודו במטרה להתנתק, קחו בחשבון שהאמפי אהובה במיוחד על המטיילים הישראלים.

 

נקודה מומלצת נוספת בסביבה היא העיר מייסור, העשירה בהיסטוריה עתיקה ומנוקדת בשווקים ססגוניים המאזנים את האווירה הכבדה משהו ומציעים חוויה מושלמת שיש בה הכל.

 

 

איי אנדמן וניקובר

קבוצת האיים ממוקמת בשטח מפרץ בנגל ומציעה חוויית ניתוק אמתית מהעולם בכלל ומהציוויליזציה בפרט. מים, ערסלים, שמים ואתרי צלילה איכותיים מרכיבים יחד את חלומו המושלם של כל ישראלי שביקש להרחיק עד קצה העולם. חלקם של החופים מתויירים, אחרים נטושים, והאווירה הכללית מזמינה לרביצה אין סופית בלב הנוף החלומי. אגב, הגם שאיי אנדמן נגישים לתיירים, ביקור באיי ניקובר דורש קבלת אישור מיוחד.

הכניסה לאיים בהם מתגוררים ילידים אסורה לתיירים ואישור כניסה ממשלתי יונפק במקרים נדירים ביותר. הסיור באזורים אסורים מהווה עבירה על החוק ועלול גם להיות מסוכן, שכן האוכלוסייה המקומית איננה מחבבת זרים ועשויה להיות אלימה כלפי ניסיון חדירה לשטח סגור. במקביל, סיורים מאורגנים לנקודות מסוימות באזורים בהם מתגוררים שבטים מתקיימים מפעם לפעם, כך שאם הווי החיים השבטי מצית את דמיונכם, סיור מסודר ורשמי עשוי להוות פתרון.

אישור שהייה לאיי אנדמן (מוגבל לחודש) ניתן בשדה התעופה בפורט בלייר לאחר מילוי הטפסים הנדרשים ויש להציג אותו באופן רצוף במהלך שהותכם באי. את אישור השהייה ניתן להאריך במשרד המשטרה בפורט בלייר ולקבל אישור לשבועיים נוספים מעבר לחודש הראשוני, אך לא מעבר לכך.

למידע נוסף על איי אנדמן

 

 

גואה

גואה הפכה עם השנים למוקד הישראלי הלוהט ביותר בהודו, ובצדק. החופים הפראיים, המקומיים החייכניים וחסרי היומרות, הכפרים הזעירים, עצי הקוקוס והשעטה על טוסטוס בתוך לבו של הטבע, עושים את זה למטיילים רבים שפחות מצאו את עצמם בהודו ההמונית והשוקקת וחיפשו את פינת הטבע הבראשיתית ונטולת ההמולה שתהיה רק שלהם.

רצועת החוף הלבנה והבוהקת של גואה היא המאפיין הבולט ביותר של המדינה, הנחשבת ליעד האהוד ביותר על התייר הישראלי הממוצע היוצא לתור את דרום הודו. רביצה חסרת מעש על החוף היא, ללא כל ספק, הבילוי המומלץ והמועדף על המתיירים באזור, אך, אם אתם זקוקים למעט אקשן, תמצאו בגואה בקלות מרובה גם מגוון מרתק של אתרים עתיקים שניחוח היסטורי מודגש אופף אותם מכל עבר וגם גלויות נוף טרופיות מדהימות.

אפרופו אתרים עתיקים, גואה, המדינה הקטנה ביותר ברחבי הודו, נשלטה בידי פורטוגל לאורך קרוב לחמש מאות שנה וסממנים כאלה ואחרים ברחבי המדינה מהווים תוצר של ההיסטוריה הקולוניאלית שלה, אשר באה לידי ביטוי בעיקר באמצעות מבצרים עתיקים ומרשימים הנושקים לנופים ציוריים מכל עבר ומוסיפים נופך לאווירה הכללית.

הרבה מעבר לקו החוף החלומי שלה, הפרוש לשפת הים הערבי, שטחה הפנימי של המדינה מכוסה יערות ומיועד בעיקר לחקלאות. עצי קוקוס ושדות אורז בחלקה המערבי לצד מטעי אננס ובננות בחלקה המזרחי, יוצרים פסיפס נופים מרהיב וייחודי המייצר חוויית נופש מיוחדת במינה שיש בה שלווה ורוגע אין סוף. כישראלים המשוועים למעט שקט ומרגוע, תמצאו כאן את מבוקשכם והרבה מעבר לכך.

ואגב, הגם שבעבר נחשבה גואה ליעד לצעירים בלבד, הרי שכיום האווירה בה מתונה יותר וגם מבוגרים ימצאו בה מרגוע לגוף ולנפש. עם העובדה שתרמילאים למיניהם והיפים עדיין מוצאים מקום בגואה, תרבות התיירות המודרנית הולכת וכובשת נתחים נכבדים מתשתית התיירות במדינה ודוחקת את מקומה של ההיפיות שאפיינה את האזור והייתה לגאוותה של גואה עשרות בודדות של שנים לאחור.

מידע נוסף על גואה תמצאו כאן