עדכון ויזה להודו: תוקף ויזה אלקטרונית להודו עודכן ל – 90 ימים (במקום 60) וכניסות מרובות במשך שנה

על פי ההערכות, בהודו מבקרים מדי שנה כמה עשרות אלפי ישראלים. מדובר ביעד פופולרי, המושך אליו אין ספור מבקרים מהעולם, הן בשל הנופים, הן בשל התרבות והן בשל האווירה הנוטפת רוחניות מיוחדת במינה. לאחרונה, נמסר כי חלו שינויים בנושא הנפקת הויזה להודו. אם אתם מתכננים לצאת לשם בקרוב בפעם הראשונה או שאתם מתכננים לשוב למדינה שכבר שבתה את לבכם בפעם הקודמת שביקרתם, אלה הדברים שחשוב לכם לדעת בנושא זה.

 

תוקף ויזה אלקטרונית להודו עודכן ל - 90 ימים

 

מי ומי ומגיע להודו ולמה הוחלט לשנות את תוקף הויזה האלקטרונית

תיירים המגיעים להודו אינם זקוקים לויזה מסורבלת, אשרת כניסה, הדומה להליך קבלת אשרה המקובלת בארצות הברית. מדובר על הליך אלקטרוני יחסית פשוט, אך כעת הוחלט להקל עוד יותר. לפני שנרחיב על כך, ראוי לציין כי רבים מן המבקרים הישראלים בהודו הינם צעירים בגילאי העשרים לחייהם. יחד עם זאת, יש גם מבקרים מבוגרים יותר, ישנם תרמילאים, מחפשי חוויות רוחניות, אנתרופולוגים חובבים וכאלה הרוצים להתנתק לרגע (ולמעשה, למספר חודשים) מההוויה הישראלית. לאחרונה, החליטה ממשלת הודו על מהלך גורף שנועד להקל על תיירים לבקר במדינה.

 

אילו ויזות קיבלו תוקף מוארך

על פי דיווח שלטונות הודו, הוחלט בשלב זה להאריך את תוקפן של הויזות האלקטרוניות שנועדו לשתי קבוצות אוכלוסייה עיקריות. קבוצה ראשונה הינה קבוצת התיירים. זוהי הקבוצה שעימה נמנים מרבית הישראלים המגיעים להודו לביקור.

יחד עם זאת, ראוי לציין כי הוחלט לאפשר הארכה של תוקף גם לויזות שנועדו עבור נסיעת עסקים. גם אם מרבית הישראלים אינם מגיעים להודו לצרכי מסחר או עסקים, יש גם יצואנים או יבואנים המבקרים במדינה וכן בעלי עסקים נוספים. לכן, יש משמעות כך ששני סוגי הויזות הוארכו.

 

כל ביקור בהודו, עד 90 ימים

הויזה האלקטרונית שמאפשרת כניסה להודו תקפה למשך כשנה שלמה. חשוב לציין כי לא מדובר באפשרות להיכנס למדינה למשך כשנה ברציפות. כן ניתן לבקר במדינה בעזרת הויזה למשך כשנה, כאשר מעת לעת יוצאים מהמדינה ולאחר מכן חוזרים.

אורכו של כל ביקור יכול להיות עד 90 ימים באופן רצוף. ראוי להזכיר כי הויזה הקודמת הייתה בתקוף לתקופה יחסית קצרה, של עד ארבעה חודשים. בתוך אותם ארבעה חודשים היה ניתן לבקר בהודו עד שתוקפה של הויזה היה פג ולא ניתן יותר לעשות בה שימוש. לאורך אותם ארבעה חודשים, ניתן היה להיכנס להודו למשך עד 60 ימים באופן רצוף.

 

מהי המשמעות של השינוי עבור המטיילים שמוציאים ויזה אלקטרונית להודו

כאשר מביטים בעיון בשינוי שחל בויזה האלקטרונית, ניתן להסיק כמה מסקנות חשובות. ראשית, כבר לא חלה החובה על המבקרים בהודו להזדרז ולנצל את הויזה שהוצאה. למשל, אפשר לטייל בארצות בסביבה, למשל נפאל או כל מקום אחר, כאשר הויזה מוכנה מראש. נותר לאחר מכן די זמן לנצל לצורך כניסה בהודו וביקור בכל האתרים שמעניינים אתכם.

שנית, ניתן לראות שגם משך הביקור עצמו הוארך, ניתן להקדיש יותר זמן לצורך הביקור ובעצם, להספיק יותר בלי לחץ. בנוסף על כך, ניתן בהחלט לבקר במדינה למשך כמה חודשים, לאחר מכן לצאת ולבקר במדינות השכנות (למשל סרי לנקה) ולבסוף, לחזור שוב להודו, לביקור נוסף לפני שחוזרים ארצה.

חשוב לציין כי הצורך לעזור את גבולות הודו לאחר שלושה חודשים אולי קצת מסרבל, אבל זה לא מאוד נורא. אם רוצים לבקר לאורך תקופה יותר ארוכה, חשוב לדעת דבר נוסף.

לאחר שעוזבים את המדינה, אפשר די באופן מידי גם לחזור אליה. בכל יציאה, תקופת 90 הימים שניתן לשהות נספרת מחדש. המגבלה היחידה היא שלא חלפה לה יותר משנה מאז קיבלתם את הויזה האלקטרונית שלכם (בהמשך נסביר איך בדיוק מנפיקים ויזה שכזאת).

 

עדכון תוקף הויזה האלקטרונית להודו – צעד שמוכיח את עצמו ובגדול

לקראת שנת 2015 השיקה הודו את השירות החדשני של כניסה למדינה באמצעות ויזה אלקטרונית. בתחילה, רק אזרחים שהגיע מכארבעים מדינות  הורשו לעשות שימוש בויזה מסוג זה. בשנים שלאחר מכן, הצטרפו עוד ועוד מדינות. כך, מעל לאזרחי מאה ושישים מדינות רשאים כיום להיכנס להודו באמצעות הויזה האלקטרונית (E – VISA).

הרשויות ההודיות מגלות כי הן שבעות רצון במידה רבה מההיענות של הציבור בכלל, לבקר בהודו. ההחלטה לעבור לויזה אלקטרונית בהחלט הוכיחה את עצמה והגדילה את מספר התיירים ואנשי העסקים המגיעים למדינה.

ההחלטה להקל עוד יותר על התיירים, שמגיעים בעיקר מארצות המערב, לא מסתכמת אך ורק בהארכת משך תוקף הויזה והגדלת פרק הזמן האפשרי לכל ביקור וביקור. הוסרה הגבלה קודמת שהגבילה הנפקת ויזה לזרים המגיעים למדינה לעד שלוש פעמים בכל שנה. על פי נתונים שאספו בממשל ההודי עולה כי לאחר העדכון בנושא הויזה חל השינוי הרצוי, מבחינתם. מספר התיירים הנכנסים למדינה על ביותר מ-30 אחוזים לכל זמן נתון.

 

בעלי דרכון אמריקאי או בריטי יכולים להוציא ויזה אלקטרונית לתוקף ארוך יותר

חשוב לציין כי ממשלת הודו החליטה להעניק הקלה נוספת לאזרחים של חלק מהמדינות החזקות בעולם. משמעות הדבר היא כי גם עבור חלק מהישראלים הנושאים דרכון זר תהיה אפשרות לשהות יותר בהודו ולא יהיה צריך לעבור תהליכי הרשמה הנדרשים בהליך רגיל בכל כניסה ויציאה. לבעלי דרכונים של מדינות כגון ארצות הברית, קנדה ובריטניה, יש אפשרות לשהות בהודו פרק זמן כפול, גם מבלי לצאת מגבולות המדינה. כלומר, אם יש לכם למשל ויזה בריטית, אתם יכולים להגיע להודו ולשהות בה למשך חצי שנה (180 יום) באופן רצוף.

 

איך מנפיקים ויזה אלקטרונית להודו

עד שהתאפשר לאזרחים ישראלים להנפיק ויזה אלקטרונית, תהליך קבלת הויזה היה יחסית מסורבל ופחות נוח. את הויזה האלקטרונית הרבה יותר פשוט לקבל ולו מפני שלא צריך יותר מאשר מחשב ואינטרנט. לאחר שממלאים בקשה באינטרנט ומשלמים את האגרה, מקבלים את הויזה ישירות אליכם. לא צריך לשם כך לחכות לטופס בדואר אלא פשוט מקבלים את הקובץ באי מייל שלכם. ברגע שהגשתם בקשה לויזה וקיבלתם אותה, מה שנותר לעשות זה רק להדפיס. כאשר אתם עומדים להיכנס להודו, אתם מראים את הטופס הזה בביקורת הגבולות, ביחד עם הדרכון שלכם.

להתחלת מילוי הטופס

 

כדאי לציין, למען הסדר הטוב, שמומלץ להוציא את הויזה האלקטרונית לפחות מספר ימים לפני מועד הטיסה שלכם רצוי להתחיל את התהליך שבועיים מראש כדי להיות רגועים ולא בלחץ. למרות שהדבר נעשה באמצעות מייל והדבר לא לוקח יותר מדי זמן (כמעט תמיד עד 72 שעות מהגשת הבקשה), אפשר לצפות לכמה ימי טיפול.

כלומר, את הויזה מקבלים בדרך כלל מספר ימים לאחר שמגישים את הבקשה. חשוב לציין כי נכון להיום, ויזה אלקטרונית מתאימה למי שמגיע להודו דרך האוויר (כלומר בטיסה). מי שנכנס למדינה בגבול יבשתי, דרך מדינה שכנה, יצטרך להנפיק ויזה באופן הישן. זו ויזה פיזית שמקבלים מוטבעת על הדרכון.

 

עוד כמה דברים חשובים לגבי ויזה להודו

למרות שויזה אלקטרונית לא מאפשרת כניסה דרך גבול יבשתי, אין בעיה לעזוב את המדינה במעבר גבול יבשתי. עלות הנפקה של ויזה אלקטרונית, כרוכה בעלות של 41$ לשגרירות הודו בתוספת תשלום עמלת טיפול לחברה המטפלת לכם בהוצאת הויזה במידה ונעזרתם בחברה כזאת, (הסכום עשוי להשתנות מעת לעת). שמרו היטב על הויזה האלקטרונית, ממש כפי שאתם שומרים על הדרכון שלכם. בנוסף, וודאו לפני שאתם ממריאים שהדרכון שלכם תקף לפחות לעוד חצי שנה. בכל מקרה לא תוכלו לקבל את הויזה להודו עם דרכון שתוקפו פחות מחצי שנה.